Kol Germe Ameliyatı
- Anasayfa
- Kol Germe Ameliyatı
Kol Germe Ameliyatı Nedir?
Derinin elastikiyetini kaybetmesi ve deri altı dokularının azalması ve yer çekiminin de etkisiyle özellikle kolun arka ve iç yüzünden dirseğe doğru sarkma meydana gelir. Bunun yanında kollar, belirli bir yaştan sonra kalınlaşma veya sarkma eğilimi gösterebilir. Bunun önüne geçmek ve güzel bir görünüme kavuşmak için kol germe ameliyatı sıklıkla tercih edilen cerrahi yöntemlerden biridir. Kol germe ameliyatı sadece yaşlanmaya bağlı sarkmalarda değil, hızlı kilo kaybında veya aşırı kilo alımından sonra kollarda kalınlaşmaya bağlı istenmeyen görünümden kurtulmak için de tercih edilen bir estetik tedavi yöntemidir. Kol germe ameliyatı, üst kollardaki sarkma probleminin çözümü amacıyla uygulanan operasyondur. Kol germe ameliyatında sarkmış fazla deri toparlanırken aynı zamanda kola liposuction işlemi uygulanarak alt kol bölgesinin incelmesi sağlanır. Bu ameliyat, kol iç kısmında yer alan sarkmış deriyi ve alttaki dokuları yeniden şekillendirerek, daha sıkı ve genç bir görünüm elde etmeyi amaçlar.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe operasyonları, 18 yaşını aşmış her bireye uygulanabilir ve bu ameliyatı tercih eden kişiler genellikle 40 ile 50 yaş arasında oluyor. Kol germe, cerrahi olmayan ve cerrahi müdahale gerektiren liposuction ile desteklenen yöntem olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir. Cerrahi olmayan yöntemde herhangi bir kesik yapılmadığından iz kalmaz ve bu, cerrahi işlem gerektirmeyen bir tekniktir. Öte yandan, kol germe ameliyatında liposuction kullanımı, özellikle sarkıklık derecesi yüksek olan durumlar için tercih edilir. Bu durumda, kolun iç kısmında bir kesik açılarak işlem yapılır. Bulunan fazla yağlar liposuction yöntemi ile çıkartılmaktadır. Bu yöntemde iz kalmaktadır. Ayrıca bu yöntemde uygulama yapılan bölgede ağrı oluşur. Kol germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve prosedür yaklaşık olarak 2 ila 3 saat sürer. Derinin sarkma oranı ve deri altı yağ dokusunun kalınlığına bağlı şekilde yapılacak ameliyat tekniğine karar verilir. Eğer kilo alıp vermeye bağlı bir deri gevşemesi var ise derinin kalınlığı çok olabilir. O zaman önce liposuction denilen işlem uygulanır. Kol germe ameliyatı, kolun iç kısmından koltuk altı kıvrımlarına paralel uzanan kısma kadar yaklaşık 5 cm kadar kesi atılması ve sarkık deri ve yağ dokusunun alınmasıyla gerçekleşmiş olur. Koldaki sarkma enine ve boyuna olmak üzere iki boyutludur. Bu sebeple kol enine ve boyuna kesilerek sarkan deri alınır. Enine deri fazlalığında izleri saklamak kolay ancak boyuna deri fazlalığında izlerin görünmesi olasıdır. Daha sonra, kalan deriyi daha sıkı bir şekilde gererek, kolların daha gergin ve genç görünmesini sağlar. İhtiyaç halinde, liposuction gibi ek prosedürler de uygulanabilir. Ameliyat sonrası, dikişler kapatılır ve kolun etrafına bir bandaj veya sargı sarılır. Bu operasyon ağrılı değildir. Ancak ameliyat sonrası hafif ağrı ve sızılar hissedilebilir. Kol germe ameliyatı sonrası hastalar, dikiş hattına zarar vermemek ve dikiş atılan dokuların kapanmasını kolaylaştırmak için kol korsesi kullanabilirler. Bunun yanında ameliyat sonrası kanama ve sıvı birikimlerinin oluşmaması için bu bölgeye 2-3 gün boyunca lastik boru drenler konulabilir. Ameliyatın ardından kolların yüksekte tutulması oldukça önemlidir. Sonuç olarak, kol germe ameliyatı sarkık veya gevşek kolları düzeltmek için etkili bir seçenektir. Ancak, herkes için uygun olmayabilir ve karar vermeden önce dikkatli bir şekilde düşünülmelidir.
Kol Germe Ameliyatı Fiyatları Nedir?
Kol bölgesinin durumuna göre uygulaması yapılacak yöntemler ve ameliyatın süresi değişebildiği gibi, fiyatlandırma da farklılık göstermektedir. Kol germe ameliyatı fiyatları için, bir plastik cerrahla birebir görüşmek ve ihtiyaçlarınızı değerlendirmek önemlidir. Cerrahın ameliyatın detayları ve beklentileriniz hakkında size özel bir değerlendirme yapması gerekecektir.